Hoe op te lossen: Facebook werkt niet op Android

Als Facebook niet meer werkt op uw Android-apparaat en u niet zeker weet waarom, zal het volgende bericht u door enkele van de oplossingen leiden die u kunt proberen om het probleem op te lossen.

Facebook voor Android is een van de apps die regelmatig nieuwe app-updates ontvangt, met nieuwe functies en bugfixes voor uw smartphone. Ondanks het feit dat de software regelmatig wordt bijgewerkt, zijn er momenten waarop deze niet meer werkt of te vaak crasht. Als je problemen hebt met een app op je apparaat, wil je misschien leren hoe je dit zonder al te veel moeite kunt oplossen.

In de volgende gids vindt u tal van oplossingen voor het probleem dat Facebook niet werkt op uw Android-apparaat. De zelfstudie bevat een aantal oplossingen die u eenvoudig op uw apparaat kunt toepassen om problemen met Facebook op te lossen die niet werken op Android. Bovendien zijn alle benaderingen die in dit artikel worden beschreven eenvoudig te implementeren en zou u binnen de kortste keren klaar moeten zijn.

Hoe op te lossen: Facebook werkt niet op Android [8 oplossingen]

Hieronder volgen acht van de eenvoudige oplossingen om u te helpen de problemen die u ondervindt met de Facebook-app op uw Android-apparaat op te lossen.

Methode 1. Start uw apparaat opnieuw op

Het eerste dat u moet doen, is uw smartphone opnieuw opstarten om te zien of dat helpt om het probleem op te lossen. Dit werkt meestal als uw telefoon langere tijd actief is geweest zonder opnieuw op te starten. Als u uw telefoon opnieuw opstart, worden alle tijdelijke bestanden uit het RAM-geheugen gewist en krijgt u een nieuwe start.

Kies Opnieuw opstarten met de aan / uit-knop op uw smartphone en deze wordt in- en uitgeschakeld.

Methode 2. Uitloggen en weer inloggen

De Facebook-app onthoudt veel informatie over je account en slaat deze lokaal op je apparaat op. Als het programma blijft crashen, kunt u ervoor kiezen om uit te checken bij uw account om uw persoonlijke gegevens eruit te laten verwijderen.

Dit geeft de app op je apparaat een nieuwe start. Open hiervoor de Facebook-app op je telefoon, druk op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek, scrol omlaag naar de optie Afmelden en selecteer deze.

U wordt uitgelogd van uw Facebook-account. Wacht een minuut of twee en meld u vervolgens weer aan met uw accountgegevens en uw probleem zou waarschijnlijk moeten zijn opgelost.

Methode 3. Energiebesparing uitschakelen

Als je de energiebesparings- of batterijbesparingsmodus van je apparaat hebt ingeschakeld, is het mogelijk dat dit verandert hoe Facebook erop werkt. Het is mogelijk dat Facebook bepaalde bronnen nodig heeft om correct te laden, maar uw telefoon weigert deze te verstrekken omdat deze zich in de batterijbesparende modus bevindt.

Om dit op te lossen, schakelt u eenvoudig de energiebesparende modus van uw apparaat uit. Dit wordt bereikt door naar Instellingen> Batterij> Batterijbesparing te gaan en de optie uit te schakelen. Wanneer u de Facebook-app start, zou deze probleemloos moeten werken.

Methode 4. Cachebestanden wissen

Het Facebook-programma op uw apparaat verzamelt in de loop van de tijd een groot aantal cachebestanden. Deze bestanden worden gebruikt om u snel materiaal in de cache aan te bieden, maar ze kunnen veel apparaatvertragingen veroorzaken. Daarom is het raadzaam deze bestanden regelmatig te verwijderen.

Om de cache voor Facebook te wissen, opent u Instellingen> Apps> Applicatielijst> Facebook> Opslag en tikt u op Cache wissen. Het verwijdert alle cachebestanden voor de app op uw apparaat.

Methode 5. App-gegevens wissen

App-gegevens zijn een andere plaats waar de gegevens van de Facebook-app worden opgeslagen. Als u dit gedeelte niet regelmatig opruimt, zal het een groot aantal bestanden verzamelen. Het verwijderen van bestanden uit deze sectie is eenvoudig en de onderstaande instructies zullen u leren hoe.

Wis gegevens door naar Instellingen> Apps> Applicatielijst> Facebook> Opslag te gaan. Het zal alle Facebook-gerelateerde gegevens van je Android-apparaat verwijderen.

Methode 6. Installeer de Facebook-app opnieuw

Nadat u de app hebt verwijderd, installeert u deze opnieuw door naar de Play Store te gaan en de Facebook-app te zoeken en te installeren. Het is mogelijk dat u opnieuw moet inloggen op Facebook, maar dat u voor al uw problemen moet zorgen.

Methode 7. Facebook-meldingen inschakelen

Veel gebruikers hebben gemeld dat ze geen meldingen van de Facebook-app op hun mobiele apparaten ontvangen. Als dat het geval is, is het mogelijk dat je Facebook is uitgeschakeld op je Android-apparaat.

Je kunt het echter eenvoudig inschakelen door naar Instellingen> Apps> Applicatielijst> Facebook> Meldingen te gaan en de optie AAN te zetten.

Methode 8. Maak geheugenruimte op uw apparaat

Deze is niet direct gekoppeld aan de Facebook-app op uw apparaat, maar heeft wel invloed op hoe goed deze presteert. Als er weinig opslagruimte op uw apparaat is, kan Facebook de tijdelijke gegevens niet opslaan en zal het niet correct functioneren. Het is mogelijk dat het programma hierdoor crasht of niet meer reageert op uw activiteiten.

Om het probleem op te lossen, verwijdert u nutteloze programma's en verwijdert u ongewenste bestanden van uw mobiele telefoon om geheugenruimte vrij te maken. Daarna kunt u de app starten en deze zou goed moeten werken.

Bonustip: een back-up van Facebook naar computer maken to

Nu Facebook problemen veroorzaakt op uw apparaat, moet u een back-up maken van al uw Facebook-berichten en foto's om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor het geval er iets misgaat terwijl het programma wordt gerepareerd.

AnyDroid is een van de apps waarmee je een back-up van je Facebook-dingen op je computer kunt maken, inclusief berichten en foto's. Met slechts een paar klikken kunt u met de software een uitgebreide back-up van uw materiaal op uw computer maken. Hier zijn enkele van de functies van de app die het maken van een back-up van Facebook op je computer gemakkelijker maken:

  • Selecteer welke berichten/foto's u wilt back-uppen naar uw computer.
  • Maak een back-up van al uw berichten / foto's tegelijk op uw computer.
  • Herstel eenvoudig de back-ups op uw apparaat.
  • Veilige overdracht van uw Facebook-gegevens.

Stap 1: Download AnyDroid gratis op uw computer> Start AnyTrans> Gebruik een USB-kabel of scan de QR-code om uw gadget op uw computer aan te sluiten.

Stap 2: Ga naar Apps om alle apps van je telefoon te zien.

Stap 3: Selecteer Facebook en klik vervolgens op de knop Naar pc om uw Facebook-gegevens op uw computer op te slaan.

Alles is voltooid. Je hebt met succes je onschatbare Facebook-afbeeldingen gedownload en opgeslagen op je pc.U kunt nu alle gewenste reparaties uitvoeren in de Facebook-app, omdat dit geen invloed heeft op uw gegevens, aangezien uw gegevens nu op de computer zijn opgeslagen.

Het komt neer op

Als je ooit merkt dat "Facebook vandaag niet werkt", probeer dan de bovenstaande methoden om het probleem op te lossen en de Facebook-app op je apparaat te laten werken. We hopen dat dit artikel je zal helpen bij het oplossen van Facebook-gerelateerde problemen op Android of neem anders gewoon contact op met Facebook bellen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly