Hoe de cache op firestick te wissen voor snelle streaming (2021)

De streamingervaringen van gebruikers kunnen worden geschaad als hun Firestick langzaam werkt. Cacheproblemen kunnen in sommige gevallen de oorzaak van de moeilijkheid zijn. Het opschonen of verwijderen van de app-cache op een Firestick kan de prestaties aanzienlijk verbeteren. Buffering kan optreden als de Firestick veel cachegegevens heeft. Wat is de beste manier om de cache op een Firestick te wissen?

Gebruikers ervaren mogelijk minder amusement als gevolg van buffering. In sommige omstandigheden stelt het gebruik van een solide VPN gebruikers in staat om minimale of geen cache op hun apparaten te hebben. Voor veel gebruikers die op zoek zijn naar plezier, is het streamen van content een fantastische ervaring. Het gebruik van een geautoriseerd VPN vermindert het risico dat er op enigerlei wijze met de inhoud wordt geknoeid. Caches zijn nodig om de kwaliteit van de weergegeven inhoud te verbeteren.

Belang van het gebruik van goedgekeurde VPN

In de huidige omgeving wordt online privacy steeds belangrijker. Mensen maken zich steeds meer zorgen over de veiligheid van hun persoonlijke gegevens. Massasurveillance door de overheid dient als afschrikmiddel tegen cybercriminaliteit.

Het gebruik van een virtueel particulier netwerk (VPN) is de beste manier om veilig te blijven tijdens het streamen. VPN versleutelt gegevens en verbergt de identiteit van de gebruiker, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. Goedgekeurde VPN minimaliseert de hoeveelheid cache op de gebruikte apparaten. Deze verhogen de streamingsnelheid, waardoor gebruikers zowel gestreamde als gedownloade informatie kunnen bekijken.

Hoe de cache van de video-app werkt

Op de gebruikte apparaten is het cachen van video-inhoud een standaardtechniek. Een kleine hoeveelheid opslagruimte is gereserveerd in streaming-apparaten zoals Smart TV's om kleine stukjes gegevens op te slaan. Het apparaat slaat de gedownloade films of tv-programma's op in de interne opslag terwijl ze van internet worden gedownload.

Het gebruik van een videocache zorgt ervoor dat de tot stand gebrachte streams soepel verlopen, daarom zijn ze vereist. Caching heeft echter aanzienlijke beperkingen, vooral in gevallen waarin apparaten met een laag vermogen worden gebruikt. Als de FireStick TV slechts een beperkte videocache heeft, kan hij de film niet streamen omdat hij er niet genoeg van kan downloaden.

Hoe cache te detecteren

In de meeste gevallen zal de fireStick geen melding weergeven wanneer de cache in de applicaties vol raakt. Enkele indicatoren waarop de gebruiker kan controleren, zijn onder meer:

Stap 1:Stotterende films die vaak frames starten, stoppen of overslaan, zijn de eerste stap.

Stap 2: Sommige televisieprogramma's kunnen pauzeren, waardoor de uitzendingen worden onderbroken.

Stap 3: De menunavigatie reageert traag op gebruikersinvoer.

Stap 4: Frequente buffering, wat regelmatig voorkomt wanneer de cache van een apparaat vol is.

Manieren om de cache op Firestick te wissen

Het wissen van de videocache op uw Firestick is een slimme aanpak om overtollige gegevens kwijt te raken. Je kunt ook een paar basisstappen nemen om te garanderen dat de cache niet vol raakt. De gebruiker kan de cache op zijn Firestick opschonen door de onderstaande stappen uit te voeren.

— Gebruik een krachtig brandapparaat met voldoende videocacheopslag, zoals de Firestick 4K of de Firecube.

Stream waar mogelijk video's van lagere kwaliteit omdat ze minder videocacheruimte in beslag nemen.

— Gebruik in plaats van software van derden de ingebouwde streamingprogramma's.

- Schakel uw Fire-tablet regelmatig uit of start deze opnieuw op.

Het cacheniveau wordt verhoogd als u het bovenstaande doet. Cache wissen is een risicovrije activiteit. Het vormt geen risico voor het apparaat of voor de streamingervaring.

Hoe de cache op firestick te wissen

Als de cache vol is, kun je deze het beste helemaal leegmaken. Hierdoor kan de gebruiker de buffereffecten van het apparaat verminderen. Het verbetert ook de stoomkwaliteit van het apparaat en de Firestick.

De gebruiker kan de cache op zijn Firestick opschonen door het volgende te doen.

Stap 1: Zet je Firestick aan en navigeer naar het hoofdmenu van het apparaat.

Stap 2: Selecteer de bovenste navigatiebalk door op de afstandsbediening omhoog te drukken.

Stap 3: Scroll naar rechts en selecteer uw opties.

Stap 4: Ga naar Applicaties en vervolgens naar Geïnstalleerde applicaties beheren.

Stap 5: Selecteer het programma waarvan u denkt dat het cachegeheugen moet worden verwijderd.

Stap 6: Scroll naar beneden en selecteer de app. Wis de cache door op de knop te klikken. De cache voor video's en apps op Fire TV wordt gewist.

Stap 7: Herhaal de procedure voor elke andere app die mogelijk problemen met het apparaat veroorzaakt.

De gebruiker moet zich ervan bewust zijn dat het wissen van de cache kan leiden tot het verlies van bepaalde gepersonaliseerde gegevens. Voordat u een cache op het apparaat leegt, is het een goed idee om een back-up te maken van vitale gegevens.

Cache van add-ons wissen en probleem-apps verwijderen

Op apparaten met een laag vermogen, zoals de Fire TV, hebben apps zoals Kodi, Netflix, Hulu en YouTube regelmatig cachingproblemen. Als je problemen hebt met bepaalde software, volg dan ons advies hieronder om alles weer op de rails te krijgen.

Kodi-videocache repareren

Kodi is een populaire app voor het streamen van video's die op verschillende apparaten kan worden gebruikt, waaronder de Firestick. Veel gebruikers hebben mogelijk cacheproblemen en willen het cacheniveau wissen.

Hoe Sideloaded van firestick te verwijderen

Als u de cache van een app opschoont, kunt u overwegen het programma te verwijderen en te vervangen door iets productiever. U krijgt toegang tot de interface van uw tv en gaat naar de optie Geïnstalleerde toepassingen beheren.

Beste Firestick-kanalen

Op de Amazon Firestick zijn er veel kanalen om uit te kiezen. De gebruiker kan de inhoud kiezen die het beste aansluit bij zijn entertainmentbehoeften. De gebruiker kan zich abonneren op zijn favoriete tv-programma's. De inhoud kan worden gedownload voor later gebruik of rechtstreeks worden gestreamd vanaf het apparaat dat wordt gebruikt.

Afsluiten

Elke gebruiker heeft zijn eigen smaak op het gebied van luxe. Gebruikers hebben toegang tot hun favoriete informatie en materiaal met behulp van de Firestick.

Gebruikers kunnen dingen in realtime bekijken of downloaden om later te bekijken. Vanwege de cache kan de firestick echter buffereffecten ondervinden. Gebruikers kunnen mogelijk niet naar hun favoriete programma kijken. Wanneer de cache uitdagingen veroorzaakt, kan de gebruiker alle cache wissen om sterke streams tot stand te brengen. De bovenstaande methoden kunnen worden gebruikt om de cache op firestick te wissen. Zorg ervoor dat u contact opneemt met technische experts Bellen Amazon Nederland voor verdere ondersteuning.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly