30 EBAY-KOOPTIPS, TRUCS & GEREEDSCHAP OM OP VERBORGEN KOOPJES TE JAGEN

Voordat internetwinkelen gemeengoed werd, was er eBay, de eerste e-commercekoning. Echter, alleen omdat eBay bestond voordat alle andere koopsites met veel ervaring op het toneel verschenen, betekent niet dat het zijn allure heeft verloren. Elke dag heeft eBay's marktplaats meer dan 1 miljard aanbiedingen en biedt het een verscheidenheid aan koperstools om je te helpen de beste deal te krijgen voor alles wat je zoekt. Bekijk onze top 30 Ebay-aankooptips en -trucs hieronder.

1.) Eerst en vooral. Download de Ebay-app voor uw smartphone! Als het op winkelen aankomt, zijn er zoveel fascinerende technieken en alternatieven om uit te proberen met deze app!

2.) Kijk eens rond... op Ebay! Een van de beste aspecten van Ebay die constant is gebleven tijdens zijn 23-jarig bestaan, is dat het een goudmijn is voor concurrerende verkoop. Ben je iets tegengekomen dat je leuk vindt? Iemand anders verkoopt vrijwel zeker hetzelfde artikel, zo niet iets vergelijkbaars - en mogelijk tegen een lagere prijs.

3.) Koop niet als je het niet in je handen kunt houden! Overweeg niet eens om intellectueel eigendom te kopen. Ebay heeft een vrij streng verbod op dergelijk gedrag, maar er is altijd een maas in de wet, en Ebay-politieagenten kunnen niet overal tegelijk zijn. Neem een wijs besluit en verwerp het idee van een immateriële aankoop meteen.

4.) Vergeet niet het toverwoord te gebruiken: BUNDEL. Bent u geïnteresseerd in het kopen van veel artikelen in de winkel van een verkoper? Neem contact met hen op om te zien of ze korting of gratis verzending overwegen als je veel artikelen bestelt. Het kan nooit kwaad om navraag te doen, en de verkoper zal het daar bijna altijd mee eens zijn.

5.) Haal het meeste uit uw tijd. Houd bij welke veilingen u volgt en bied op de veilingen die 's avonds laat worden afgesloten. Zelfs het opofferen van een half uur slaap kan al een aanzienlijk voordeel opleveren.

6.) Begin klein. Ben je nieuw bij Ebay of het e-commercespel in het algemeen? Begin met Nu kopen en veilingen om te zien wat het beste voor u werkt en wat het beste past bij uw online aankoopvoorkeuren.

7.) Download de Ebates-extensie voor uw browser. Dit is een must als je nog meer geld wilt besparen op eBay. U kunt elke keer dat u op eBay winkelt beloningen verdienen door de Ebates-extensie in uw browser te installeren.

8.) De feedback van vandaag is niet meer hetzelfde als vroeger. We leven in een tijdperk waarin beoordelingen kunnen worden gekocht en vervalst (nog een andere tekortkoming in het politiesysteem van eBay). Anders gezegd: neem elke recensie met een korreltje zout, leer de recensies te herkennen die waarschijnlijk echt zijn en wees op uw hoede om iets te kopen van een verkoper die helemaal geen recensies heeft.

9.) Altijd, altijd, altijd Lees de volledige beschrijving, inclusief de vetgedrukte titel, kleine lettertjes en elke letter. Oplichting komt veel voor, dus zorg ervoor dat u weet wat u ontvangt voordat u een bod uitbrengt. Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, is dit niet altijd het geval. Sommige oneerlijke kopers zijn behoorlijk sluw.

10.) Het zijn niet alleen veilingen op eBay. Zeker, eBay's belangrijkste verkoopargument twee decennia geleden was dat het het paradijs van veilingwinkels was. Maar dat is lang geleden. Er is nog veel meer op eBay, waaronder Nu kopen en zelfs abonnementen. Wanneer u deze alternatieve opties verkent, met name Nu kopen, kunt u veel geld besparen.

11.) Wees u bewust van uw wettelijke rechten. Lees hoe eBay een probleem zou oplossen als zich een probleem voordoet voordat je iets online koopt, zelfs van een gerenommeerde site als eBay. Wat als uw pakket beschadigd is of nooit aankomt, en de verkoper weigert om het goed te maken? Als de klant weigert te betalen, zorg er dan voor dat eBay aan uw kant staat. Er zijn te veel horrorverhalen over internetaankopen die verkeerd zijn gegaan om niet 100% zelfbehoudend te zijn wanneer u iets koopt.

12.) Betaal veilig. Of u nu kiest voor ultraveilig PayPal, of u een eigen creditcard of bank heeft die veilige transacties garandeert, kies verstandig als het gaat om uw betaalmethode.

13.) Vermijd een eikel te zijn. Als u een reden heeft om ongunstige feedback over een leverancier achter te laten, aarzel dan niet uit beleefdheid. Zorg er echter voor dat het gerechtvaardigd is. Er gebeuren fouten en daar moet je rekening mee houden, vooral als de verkoper een fout probeert te herstellen. Omdat verkopers uiteindelijk naar uw beoordelingsgeschiedenis kunnen kijken, en als u streng beoordeelt, kan het schadelijk zijn voor uw eigen profiel als u onterecht of slecht vaak recenseert.

14.) Onderweg vernieuwen Houd je biedingen bij met de eBay-app die je hebt gedownload, zodat je zeker weet dat je niets mist.

15.) Gebruik de streepjescode om de beste eBay-prijs te vinden. Gebruik die fantastische eBay-software als je eigen persoonlijke barcodescanner om elke barcode te scannen, waar dan ook. Nadat je het item hebt gescand, moet je eBay in de gaten houden om het bij verschillende verkopers tegen verschillende prijzen te krijgen. Het is nog nooit zo handig geweest om de prijs te controleren voor de beste deal.

16.) Identificeer je innerlijke grammaticale politieagent. Fouten in spelling en grammatica, met name in de titel van een te koop aangeboden item, zijn het doodvonnis van een koper. Als het gaat om een eenvoudige grammaticale fout, daalt hun vermogen om verkeer te verkopen tot bijna niets. Voor u als verkoper is dit echter goud, omdat u de beste prijs krijgt als de vraag laag is. U kunt zelfs een online type spellingcontrole downloaden zoals "Goofbid" of "Fatfingers" om u te helpen bij het doorlezen van uw fout op de site.

17.) Waarschuwingen instellen. Een van de meest elementaire hulpmiddelen die eBay aan klanten biedt, is ook het meest effectief. Alles wat je typt in het eBay-zoekveld kan worden opgeslagen als een waarschuwing, zodat je een melding krijgt wanneer het beschikbaar komt en er meteen op kunt springen! We zijn niet altijd in de stemming om urenlang naar onze telefoons of computers te staren op de enorme eBay-marktplaats, dus dit bespaart je die tijd en hoofdpijn als je iets speciaals in gedachten hebt waar je naar op zoek bent.

18.) Vergeet de buurt niet! eBay heeft zelfs een sectie gewijd aan je eigen buurt. Artikelen die alleen persoonlijk kunnen worden opgehaald, wat betekent dat ze meestal een goede deal zijn omdat ze niet hoeven te worden verzonden.

19.) Onderhandelen is altijd voordelig. Omdat het ergste dat een verkoper kan zeggen nee is tegen een aanbod dat u doet, waarom zou u dan geen kans wagen? Zoek naar aanbiedingen die geen bieders hebben of die Nu kopen-aanbiedingen zijn.

20.) Artikelen met gratis verzending zijn fantastisch. Soms. Gratis verzending is een van de leukste en handigste eBay-deals. Dit is meestal een indicatie van een gemotiveerde en ervaren verkoper, dat is iemand met wie je wilt samenwerken bij een aankooptransactie. Houd er echter rekening mee dat er oplichters onder de verkopers zullen zijn en dat u zeker moet zijn van uw feiten voordat u automatisch aanneemt dat "gratis verzending" een groot voordeel voor u is. Controleer de verzendtarieven, levertijden en vervoerders om er zeker van te zijn dat u een eerlijke deal krijgt.

21.) Automatisch winnend bieden Laat de automatische biedoptie van eBay het werk voor je doen als je weet wat het maximum is dat je ergens voor uitgeeft. Zet uw maximumbod in plus een paar centen (voor het geval iemand hetzelfde biedt als u), leun dan achterover en ontspan. Dit verkleint ook uw kansen om aan het einde van de veiling te overbieden als u er niet de hele tijd naar zit te kijken.

22.) Maak een lijst met dingen om in de gaten te houden. Een watchlist is vergelijkbaar met bieden, maar zonder het risico. Hiermee kunt u een item waarin u geïnteresseerd bent in de gaten houden zonder dat u hoeft te bieden of te kopen. Maak een lijst met waarschuwingen en je laat de fantastische functies van eBay opnieuw al het werk voor je doen.

23.) Ga nooit buiten eBay.Het is verleidelijk om de "middelste man" die eBay is helemaal weg te laten, maar dit is duidelijk voordeliger voor een verkoper dan voor jou. En het is het domste wat je kunt doen. Al die horrorverhalen over mislukte aankopen kunnen worden teruggevoerd op het buiten de bescherming van eBay vallen om een privétransactie met een volslagen vreemde te doen.Doe het gewoon niet.

24.) Geef geen korting op internationale aankopen. Wanneer je eBay verkent voor internationale verkopers, zul je enkele van de beste koopjes vinden. Natuurlijk moet je een paar dagen langer wachten op je item, maar als je je horizon verbreedt naar de rest van de wereld, kun je een aantal werkelijk prachtige, unieke schatten vinden.

25.) Maar vergeet de kleine vergoedingen niet. Als je iets uit een ander land gaat kopen, zorg er dan voor dat je alles dubbel controleert. Af en toe zijn een hele reeks kleine vergoedingen, zoals douanerechten, verhuld in het grote geheel en kosten je uiteindelijk wat in eerste instantie een geweldige deal leek.

26.) Persoonlijke veiligheid. Als je iets koopt van een lokale eBay-verkoperslijst, zorg er dan voor dat je veilig bent, net als bij elke andere persoonlijke transactie. Ontmoet elkaar op een openbare plaats, neem een metgezel mee en vertrouw altijd op je gevoel als er iets niet goed voelt.

27.) Maak gebruik van het zogenaamde "Magic Bidding Number". Of je het nu gelooft of niet, er is een beproefd magisch moment om op een item te bieden dat bijna altijd resulteert in een veilingwinst. Kom binnen 15 seconden voordat de veiling eindigt op een hot item om een tegenbod te voorkomen en uw droomaanwinst veilig te stellen.

28.) Houd je hoofd erbij. Op eBay zijn er meer dan 175 miljoen leden, en het zou je verbazen hoeveel van hen niet bekend zijn met de basisprincipes. Ze zien een product dat zogenaamd HET product is om een biedingsoorlog over te beginnen, en ze werpen hun voorzichtigheid in de wind en betalen te veel voor iets dat uiteindelijk waardeloos kan zijn.Geef nooit zo hoog op als u op een veiling biedt, en weet altijd wat de werkelijke waarde is van wat u zoekt.

29.) Kijk snel in de rubriek "Verkocht". We hebben al gezegd dat je bij het zoeken naar een enkel item op eBay naar alle opties moet kijken. Een andere benadering is echter om te kijken naar waarvoor het item onlangs is verkocht. Dit kan u helpen bij het identificeren van eerlijke transacties en als gevolg daarvan eerlijke aanbiedingen te doen aan verkopers.

30.) Verkopen om te betalen. Een van de beste manieren om te besparen, is natuurlijk om dubbel te dippen. Verkoop je eigen goederen op eBay om de kosten te compenseren van de dingen die je graag koopt!

We hopen dat de genoemde methoden op de een of andere manier hebben geholpen om uw probleem op te lossen. Voor meer informatie is ebay bellen beschikbaar voor u.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly